Je bekijkt nu In de kijker: Sara Delesie Keramiek

In de kijker: Sara Delesie Keramiek

Dat we bij Luchilla fan zijn van Sara Delesie haar werk is geen geheim, haar kopjes en bordjes kon je al vaker bespeuren tijdens onze fotoshoot. 

Net daarom zijn we heel blij dat we onze nieuwe blogpost aan deze fantastische inspirerende vrouw kunnen wijden.

Sara Delesie

Sara werd 7 jaar terug na het volgen van een open atelier over keramiek instant verliefd om de ambacht. Ze is dan ook direct begonnen aan de kunstacademie, ze voltooide de eerste 3 jaar van het academisch traject dat normaal 7 jaar lang duurt. Maar Sara is een doener en ze wist perfect welke richting ze uit wou dus volgde haar gevoel! Ze kocht haar eigen draaischijf en oventje en ze is blijven proberen, spelen en creëren. Alles groeide heel organisch haar stijl en merk Sara Delesie werd zo geboren. 

Ze was al actief op instagram en het werd zowat haar dagboek tijdens deze zoektocht, en dat is het nu nog steeds. 

Voor haar naam koos ze gewoon haar eigen naam, dat was gemakkelijk zo moest ze niet zoeken naar een naam waarover ze toch zou blijven twijfelen of dat ze toch weer snel beu zou worden, ken jezelf :). Klinkt ook heel bijzonder; Delesie.

Wat haar inspireert is de natuur, genieten van de kleine dingen in het dagelijkse leven, hygge! En dat is ook te zien in haar werk.

Haar werk proces is gebaseerd op vrijheid en gevoel. Met haar handen in de klei bezig zijn en zien wat er ontstaat. Ze maakt geen voorontwerpen, ze begint er gewoon aan. Ze weegt alles mooi af en werkt graag in serie. 

Haar droom heeft ze al gerealiseerd, want als je vraagt wat haar ambities voor de toekomst zijn, antwoordt ze vastberaden: “dit blijven doen”! Haar goesting blijven doen, van dag tot dag leven, haar hoofd leegmaken en creëren. Het mag groeien maar ze blijft wel gewoon lekker zelf op haar eigen werken met de handen in de klei.

Dat is wat ze anderen en Luchilla ook toe wenst, kunnen doen waar je goesting in hebt en alles altijd met veel liefde blijven doen.