Je bekijkt nu In de kijker : Bookette Flowers

In de kijker : Bookette Flowers

Het is lente en dan denken we hoe kan het ook anders aan bloementjes. Het is dus ook met veel plezier dat we Sanne van Bookette Flowers aan jullie voorstellen.

Waar te beginnen, Sanne is zo een creatieve, veelzijdig en sociaal geëngageerde dame met groene vingers en daarbovenop een dierenliefhebber.

BOOKETTE FLOWERS

Maar even terug naar het begin, toen ze als kind bij haar meter tijd doorbracht op het veld. Ook haar overgrootouders waren fruittelers, de tijd die ze samen spendeerde herinnert ze zich als het paradijs op aarde. Toen was het al duidelijk, zij zou ook buiten leven en werken.

Sanne

Ze is tijdens haar studies richting architectuur geëvolueerd en werkte naast een job in de zorg ook nog aan artistieke projecten zoals het ontwerp en decorbouw voor theater en dans optredens, ze hielp ook nog sociaal artistieke projecten voor kansarmen.

Zoals Sanne het zelf zegt wil ze dit alles met elkaar wenst te verbinden, haar sociale, artistieke en liefde voor de natuur.

In haar eigen zoektocht naar hoe ze al haar passies kon samenbrengen werd ze ook geïnspireerd door het open veld project van Tom Troonbeeckx. Groenteteelt was niet haar ding en ze kwam dus zo terecht bij de teelt van kruiden ze werkte een tijd bij een biologische kruidenkwekerij. Ze maakte kennis met de verschillende kleuren, texturen… al snel maakte ze de stap naar bloemen. En zo ontstond 4 jaar geleden haar eigen biologische bloementeelt Bookette Flowers.

Sanne haar creatieve kant staat niet stil elk jaar groeit het aanbod van Bookette.

Haar creaties zijn gegeerd voor trouwfeesten, haar verse seizoensboeketten, haar abonnementen van 3 voorjaars en najaarsboeketten zijn al populair in omstreken.

Ze wil mensen in verbinding brengen met elkaar en op allerlei manieren laten meegenieten van de tuinen.

En de pluktuin in die ze in het voor-en najaar openstelt aan het publiek neemt dit jaar een hele nieuwe vorm aan. Ze stelt haar tuin open voor iedereen die een vakspecialist is en zijn of haar kennis of ambacht wilt delen en er een workshop over wil geven tussen de bloemen.

Er staat ook de aanleg van een nieuwe bloementuin op stapel, in samenwerking met en gelegen op het terrein van het rusthuis te Neerijse. De bewoners van het rusthuis zullen er vanaf 2022 kunnen genieten van de bloemen, de geuren en kleuren.  Ze wil daarmee ook oudere mensen weer in contact brengen met jongere mensen die op het veld komen werken of een workshop komen volgen. Zowel deze tuin als het plukveld in St Joris waar ze dit jaar tal van workshops zal faciliteren, zijn gelegen aan de rand van het natuurgebied ‘de doode bemde’ en zo wandel je op een half uur tijd van de ene tuin naar de andere door het natuurgebied.

Er staan al heel wat super leuke workshops op de agenda zoals

• Het verven met pigment gemaakt van natuurlijke planten
• De Japanse Borduurtechniek, Sashiko boro die gebruikt wordt voor het upcycling van oude kleren
• Ecoprinten in zijde waarbij plantjes ingehamerd worden op zijde stof
• Furoshiki de populaire Japanse inpak techniek
• Het maken van houten lepels met handwerktuigen
• Workshops voor kinderen waar ze droomvangers maken en wandelstokken kerven…
• En de lijst gaat verder

Hou zeker haar sociale media-account en website in ‘t oog om te weten wat wanneer doorgaat. Het is ook gewoon een account met stuk voor stuk prachtige foto’s van haar bloemkunstwerkjes.

Maar aan creatieve buitenactiviteiten dus geen gebrek deze zomer in de omstreken van Leuven.

Sanne haar volgende droom? Dat is van haar Bookette Flowers project net zoals het open veld project van Tom Troonbeeckx haar bloementeelt mee te laten dragen door de gemeenschap.

Haar doel is een alternatieve vorm van mooie, kwalitatieve en ecologische bloemen van een hoog artistiek niveau aan te bieden waar een sociaal engagement achter zit.

Dit bericht heeft één reactie

  1. sanne

    geweldig! Heel erg bedankt om mijn verhaal te delen!

Reageren is niet mogelijk.