Je bekijkt nu Kunstenares Kréat’ Ive

Kunstenares Kréat’ Ive

Evi is een creatieve ziel en dit moest tot uiting komen, reeds lang was ze bezig met het opwaarderen van meubelen door het patineren en het gebruik van recup materialen. Zo was ze reeds in 2016 bezig met het experimenteren met natuurlijke pigmenten.

Door de drukke periode op het werk viel dit wat stil, maar toen ze in 2019 in een burnout belandde voelde ze de nood zich op een creatieve manier te kunnen uiten. Ze schreef zich in voor het tekenatelier. Voor de inschrijvingen in de kunstacademie was ze toen te laat en misschien gelukkig maar, want ze keerde terug naar de natuurlijke pigmenten en kwam uiteindelijk terecht bij Vedic Art.

Wat Evi vooral inspireert, zijn haar gevoelens en hetgeen ze wil overbrengen. Haar verhaal vertellen, maar met kunst. De spiritualiteit inspireert haar ook enorm, zoals de Runen, Vedic Art, Reiki …  Voor de materiaalkeuze, wordt ze geïnspireerd door natuur en ecologie. Ze houdt ervan te experimenteren, nieuwe dingen proberen, maar met natuur zoals de natuurlijke pigmenten, verven, plantaardige inkten, eco-printing, en dat op recuperatiemateriaal zoals paletten hout, mdf-platen, oude lades, oude kastdeuren, katoenen doeken …. 

Force of Nature

Ze haalt voldoening uit het proces van het maken zelf. Ze kan zo versteld staan van het resultaat en de magie van het moment slorpt haar dan helemaal op. Wat haar ook veel voldoening geeft is het delen van haar reeds enorme kennis en intense ervaringen door het geven van workshops rond de natuurlijke verven, natuurlijke pigmenten en eco-printing.

Ze gaat voor haar eigen proces te werk volgens haar gevoel en zin van het moment. Sinds oktober 2020 volgt ze de lessen van Femke Veltkamp, de Illustratie Expeditie. Daar leer je veel over het creatieproces. Ook Vedic Art heeft haar geholpen in het creatieproces. Ze begint met een brainstorming, een meditatie en als er een idee opkomt haalt ze inspiratie over de mogelijke technieken, ze leert hier dan zelf enorm veel over bij, ze experimenteert en zo verlegt ze steeds haar eigen grenzen. Ze is zich zo aan het ontpoppen tot een lopende encyclopedie over natuurlijke pigmenten en natuurlijke verven. 

Chamane

Haar ambities zijn eindeloos, er zijn zoveel projecten die ze wil starten, ze zou er graag haar hoofdberoep van maken. In augustus 2020 startte ze officieel met Kréat’Ive als kunstenares. 

Op social media is ze terug te vinden als Ive Loot, ze heet Evi en K is de eerste letter van haar achternaam. Kréat’ Ive is dus een woordspeling geworden. Sommige mensen noemen haar al Ive, en dat doet haar wel lachen. Haar logo is haar wicca-naam in Runenschrift, die ze zelf maakte.

Dit jaar staan er al wat workshops op de zomeragenda rond de natuurlijke pigmenten en natuurlijke verven, eco-printen en Tibetaans opspannen van doeken, Runen tekens, maken van papier,… hadden we al gezegd dat haar creativiteit en kennis geen grenzen kent! 

Vanaf volgend jaar begint ze ook met haar eigen Vedic Art cursus in haar eigen yurt, een ideale plaats om in symbiose met de natuur en de energieën creatieve workshop geven waar de mensen zich goed gaan voelen. 

Als jij je creativiteit en creatie krachten wilt aanspreken is Kréat’ Ive eentje om te volgen! Haar eigen werk en overzicht van haar workshops vind je terug op haar website : https://kreativeevi.wixsite.com/kreative