Je bekijkt nu Fotografe Ruth Bams

Fotografe Ruth Bams

Ruth Bams begon aan fotografie enkele jaartjes terug als uit-de-hand-gelopen hobby. Ze merkte op vakantie dat ze enorm graag foto’s nam met haar klein compact cameraatje. Dat begon al snel te frusteren omdat dat kleine ding niet meteen kon wat ze wou dat het kon. Een nieuwe wereld ging voor haar open toen ze met haar welverdiende spaarcentjes uiteindelijk haar eerste spiegelreflexcamera kocht.

Als snel volgde ze enkele workshops van top fotografen en na veel oefenen en een nieuwe systeem camera later is Ruth professioneel gestart. Voor haar eerste professionele opdracht mocht ze een huwelijk fotograferen.

Al 2 jaar lang legt ze nu zowel mensen hun geluk en soms ook verdriet vast op foto. Het geeft haar enorm veel voldoening om mensen iets te geven dat hun herinneringen tastbaar maakt.

Wat haar inspireert zijn de vele en verschillende mensen die ze leert kennen dankzij haar beroep als fotograaf. Deze zomer fotografeerde ze een huwelijk van een familie verpleegkundigen en artsen en een huwelijk van super creatieve en muzikale mensen. Enorm verschillend en stuk voor stuk enorme fijn mensen en feesten waar ze deel van uitmaakt.

Wat is het geheim van Ruth haar signature stijl? Ze doet gewoon wat ze zelf graag doet en mooi vindt, de stijl die volgt dan vanzelf zegt ze. Ze fotografeert liefst buiten in de natuur. Ze geeft de mensen wat instructies op opdrachtjes zodat ze spontane reacties uitlokt die ze dan vastlegt op camera. Doordat haar camera geen ‘klik’-geluid maakt , legt ze de meest spontane momentjes vast zonder dat de mensen het door hebben.

Ruth heeft naast fotografie ook nog een full time job als consultant in de farmaceutische industrie wat ze ook graag doet. Haar ambities voor de toekomst op vlak van fotografie zijn het op doen van extra ervaring, een studio bouwen zodat ze ook bij slecht week kan fotograferen en wie weet kan ze in de verdere toekomst haar fulltime job wat afbouwen om nog meer tijd in de fotografie te steken.

Als we Ruth vragen wat ze van ons Luchilla concept vindt, krijgen we dit fantastisch antwoord: “Ik ben echt meeega fan van Luchilla Home. Als ik geld genoeg zou hebben, zou ik jullie winkel leeg kopen. Ik wens jullie enorm veel succes met jullie zaak. Jullie hebben niet enkel super leuke interieur spulletjes, maar jullie zijn ook 2 topmadammen!”