Je bekijkt nu Studio Nok Nok

Studio Nok Nok

Studio Nok Nok is een jonge Belgische onderneming die prachtige handgemaakte oorbellen maakt waarin telkens een upcycled houten vormpje in verwerkt wordt. Hun filosofie is de wereld iets mooier maken “because life is too short to not wear beautiful earrings”. Daar kunnen we toch alleen maar fan van zijn.

Jolien startte Studio Nok Nok initieel als hobby zo een 3 jaar geleden. Een ontdekkingstocht met een lasermachine als het ware. Ze liet haar creativiteit de vrije gang.  Al snel groeide het op professioneel vlak uit tot een concept waar ruimte kwam voor een extra persoon. Een openstaande vacature die meteen de aandacht van Fleur trok. Zij had al wel wat ervaring opgedaan in het ‘wholesale’ verhaal en wilde Studio Nok Noks verhaal dus verder uiteen zetten en grootser aanpakken. Een eigen verhaal werd gekoppeld en een leuke collectie werd keer op keer samengesteld. Door hun complementaire stijl kunnen ze elke keer opnieuw een mooi gamma van 16 verschillende paren oorbellen uitbrengen. Per collectie is er voor ieders wat wils terug te vinden. De allereerste lockdown in 2020 was meteen ook hun grootste uitdaging om alles creatief aan te pakken. Ze lanceerde een actie, bij het online aankopen van een paar oorbellen, ging er een deel van de opbrengst naar jouw favoriete lokale verkooppunt. Deze mooie solidaire actie was direct een schot in de roos.

De oorbellen zelf worden gemaakt van restjes hout vanuit de zagerij van Joliens familie. Dan gaan ze met de laser van start voor het uitsnijden van de unieke vorm. Elke collectie en vorm wordt gebaseerd op trends, zowel voor vorm als kleuren. Inspiratie wordt gehaald bij natuur en architectuur. Daar waar we voorheen eerder geometrische vormen zagen terugkomen speelt de nieuwste collectie in op bollere en atypische vormgeving.

Jolien
Jolien
Fleur
Fleur

Jolien en Fleur hun dynamiek is op elkaar ingespeeld. Hun taken zijn verdeeld op sales- en boekhoudkundig vlak, maar voor elke nieuwe collectie worden de beslissingen samen genomen. Het brainstorming mapje wordt op ieders computer doorheen de tijd zorgvuldig aangevuld en vormt de ideale basis om samen van start te gaan. Telkens komt er een nieuwe, diverse collectie van 16 verschillende paar oorbellen uit de bus.  

“Een oorbel is de beste manier om jezelf te uiten.” Dat verklaart ook meteen waar hun passie voor dat specifieke juweel vandaan komt. Je kan met een paar oorbellen effectief je look bepalen gaande van braaf tot gedurfd. Mooi en duurzaam passen dan ook goed samen! Voor elke collectie blijft kleur hun grootste inspiratie. Wat op dat moment het modebeeld is, volgen ze graag mee. Zoals nu komt er een mooie mix van lila en pastels aan voor de lente! Met als signature het hout dat in elke oorbel terugkomt. Een stukje gerecycleerd materiaal. Al zijn ze al volop bezig met het zoeken voor een leuk alternatief hiervoor. Daarover vernemen we sowieso binnen enkele maanden meer.

team nok nok
Team Nok Nok

We wensen Jolien en Fleur met hun team nog heel veel succes toe. Hun verhaal van handambacht, upcycling en solidariteit is ook een grote inspiratiebron voor Luchilla! 

Neem zeker eens een kijkje op hun website ; www.studionoknok.be