Je bekijkt nu MESCOVERY DRAWS

MESCOVERY DRAWS

Wat? hoor ik je zeggen? Je leest het goed Mescovery draws, nieuwsgierig waar deze originele naam voor staat, dat lees je hieronder?
Wij zijn fan van Marjan haar werk, ze heeft dan ook een super talent! Hieronder vertelt ze meer over wat ze doet, wat haar inspireert en wat haar ambities zijn.

“Ik heb altijd al graag getekend. Ik speel met verschillende stijlen maar kom meestal terug naar het gebruik van simpele lijnen en een speelse stijl om karakters weer te geven.

Mescovery Draws is gegroeid uit het portret tekenen van familie en vrienden als geschenk. Ik vind het leuk om de essentie van iemand weer te geven met een aantal vloeiende lijntjes.

Familie Taes

Ik schreef vroeger een blog met de naam Mescovery. De naam is een amalgamatie van ‘Me’ en ‘Discovery’. Ik hou van het leren van nieuwe dingen, het ontdekken van nieuwe talenten en het nadenken over wat een persoon uniek maakt. De blog posts waren mijn bedenkingen over zulke onderwerpen. De naam Mescovery Draws is gegroeid uit die blog naam die nu ook mijn instagram naam is.

Over de laatste paar jaar heb ik wel vaker getekend voor vrienden en familie. Als iemand trouwt, er een kindje bij komt in een gezin of een nieuw huisdier deel van de familie wordt is het leuk dit in een leuk tekeningetje te vereeuwigen. Tekenen is altijd al wel iets geweest waar ik van geniet. De speelse, simpele lijnen en ‘stick men’ stijl heb ik sinds mijn tienerjaren gebruikt.

Ik hou van een simpele stijl, met humor. Een foto is soms te druk, te moeilijk te organiseren vanop afstand of niet speels genoeg en een tekening geeft de vrijheid om mensen hun essentie uit te drukken met een paar lijntjes. De tijdloze, zwart-witte tekeningetjes komen voort uit mijn interpretatie van een gezin of zijn gebaseerd op een foto of een combinatie van beide.

Ik gebruik een ipad en Procreate app om de tekeningen te maken. Ik kijk eerst naar een aantal fotos van de mensen die ik wil tekenen en heb graag een beetje achtergrond over hun karakter en interesses.

Het leukste werk is dan deze unieke eigenschappen op ‘papier’ te zetten op de meest simpele manier. Het klinkt simpel maar het condenseren van iemand tot een simpel maar toch herkenbaar tekeningetje is soms moeilijker dan wanneer je veel context kan geven met een uitgebreide tekening. Vaak komt het neer op een paar kleine details die een persoon uniek maken.

De voldoening voor mij komt van de reactie bij het afleveren van de tekening. De herkenning van zichzelf in een speelse tekening doet mensen vaak lachen. Met een tekening een mijlpaal vastleggen is ook leuk. Mijn ambitie is ooit nog een kinderboek te schrijven en te illustreren. Ik heb een beetje ervaring op het vlak van kinderverhalen schrijven voor mijn kinderen en het illustreren van een kinderverhaal dat door mijn vader werd geschreven. De combinatie van typografie en tekenen vind ik ook leuk om mee te spelen, dan eerder in de vorm van kleine instagram posts of digitale posters en kaartjes.”

Je kan Marjan contacteren via instagram op Mescovery Draws @mescoverydraws.

En ook leuk om te weten, Marjan van Mescovery Draws is ook het talent achter onze Luchilla Wall Art , deze vind je hier terug op onze site .